Nieuws van de Schaak Vereniging Kerkrade

Nieuws van de Schaak Vereniging Kerkrade

Ed Golob overleden

NieuwsPosted by Arno Ypelaar Wed, May 09, 2018 02:35:45

Afgelopen nacht, 8 mei 2018, is onze schaakvriend Ed Golob overleden.
Binnen zeer korte tijd heeft de kanker Ed gesloopt. Afgelopen februari heeft hij zij 78ste verjaardag nog mogen vieren. Meer dan de helft van zijn leven was Ed lid van onze schaakvereniging. Over enkele maanden zou hij zijn 40-jarig lidmaatschap hebben behaald en in die 40 jaar liet Ed zelden verstek gaan. Hij was over de jaren een van de meest trouwe bezoekers van onze clubavond.


Alleen de laatste weken was Ed er niet. En dat was een vreemde gewaarwording, hij hoorde bij de inboedel. Ed was moe, had geen puf meer. Het duurde nog enkele weken voor het vermoeden van kanker opkwam. Daarna ging het rap, hij ging snel achteruit, at niet meer en viel in razend tempo af waardoor hij steeds meer verzwakte.

Afgelopen zondag heb ik hem even bezocht in het hospice Lückerheide. Ed was niet zo van de bezoekjes, en zeker niet tijdens zijn ziektebed. Ik heb Ed namens alle schaakcollega’s een goede reis gewenst. Heb hem gezegd dat er daar boven beslist ook raadsels zijn om op te lossen, iets waar hij zich in zijn aardse bestaan uren in kon vastbijten. Vaak kwam hij op de clubavond dan trots met de oplossing van een spitsvondig cryptogram of een schaakprobleem. Dan kwam de boekhouder in hem boven, doordacht en systematisch uitgerafeld tot zijn ‘smile’ verraadde dat hij de bedenker van het probleem te slim af was geweest. En tevreden nipte hij aan zijn Jonge Klare.

Net zo gedreven volbracht Ed al meer dan 15 jaar zijn taken als penningmeester van de Schaak Vereniging Kerkrade. Met een haast griezelige plichtsgetrouwe nauwkeurigheid klopte de begrotingen en jaarverslagen tot op de halve cent. Ook dat was sport voor Ed. Daarvoor vervulde hij ook de rol van secretaris.

Jarenlang was Ed de drijvende kracht achter het schaakgebeuren in de Hamboskliniek. Hij was een ware ambassadeur van het schaken in Kerkrade. Wist mensen te binden en enthousiast te maken voor het spelletje.

Nu is hij uit-geschaakt en uit-gestreden. We gaan Ed missen, zijn persoonlijkheid, zijn humor en zijn scherpzinnige beschouwingen.

’t jeet diech jód doaboave!

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen zowel zijn vrienden veel sterkte!


Op bovenstaande foto van 27 februari j.l. is Ed te zien in zijn typische "Ed-houding" tijdens een van zijn laatste bezoeken aan onze clubavond.  • Comments(10)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by John Franssen Mon, May 14, 2018 21:58:34

Veel goede herinneringen aan een fijne man,gecondoleerd familie en schaakvrienden van Ed.

Posted by Paul Hinssen Mon, May 14, 2018 17:58:49

Een mooie typering van een aangenaam mens. Maar het verlies blijft groot. Sterkte allen.

Posted by Cyril Muijrers Sun, May 13, 2018 13:03:33

Veel sterkte toegewenst aan zijn familie en (schaak)vrienden!

Posted by Jozef Simenon Sat, May 12, 2018 23:17:27

Gecondoleerd en heel veel sterkte.

Posted by John Heuts Sat, May 12, 2018 08:33:30

Veel sterkte, Ed was een van de trouwe gezichten van SV Kerkrade. Vorig jaar de laatste partij tegen hem gespeeld.

Posted by Paul van kerkhof Fri, May 11, 2018 19:47:38

Veel sterkte met dit groot verlies. Ed was een fijn mens.

Posted by Rene Chappin Fri, May 11, 2018 11:59:05

Ik wist niet dat Ed ziek was. Op zich een rustige man die geen vlieg kwaad deed. Jammer dat hij door die vieze ziekte niet meer in ons midden is. Ik wens zijn familie, vrienden en clubgenoten veel sterkte toe!!

Posted by Michael Zimmermann Thu, May 10, 2018 16:07:15

Danke, lieber Ed - Bis zum nächsten Spiel! Danke, lieber Arno, für Deine Zeilen.

Posted by Jo paffen Wed, May 09, 2018 15:38:59

Mooi geschreven Arno, Zal Ed missen.

Posted by Fritz Hoehensteiger Wed, May 09, 2018 11:23:31

Arno bedankt!! Wat een mooie Nekrolog.

Rust in Peace Ed!