Tata Steel Chess 2018

NieuwsPosted by Glenn Freer Mon, January 22, 2018 22:14:56
Tienkamp groep 2B

Dit jaar mag ik meedoen in de tweede klasse.
Tot nu toe zit het mee.
In de eerste ronde met wit tegen Enrico Vroombout. Dat leverde me een vol punt op! Achteraf bleek hij beslist niet 100% fit.
In ronde 2 moest ik terugkomen op mijn openingsplan na zet 6 van de witspeler Erik Oosterom. Beide reeds ontwikkelde paarden moesten terug naar de beginpositie. Door de zwarte lopers te ruilen kreeg ik toch voldoende kans om me te ontwikkelen en na dameruil leek mijn positie voldoende stabiel en kwamen we tot remise.
Ronde 3 met wit tegen de Zweed Max Wahlund. Ik koos voor de afruilvariant van het Frans en bereikte geen duidelijk voordeel. Tegen deze aardige polyglot (goed Frans en Spaans en al aardig wat Nederlands) had ik geen behoefte om kost wat kost op zijn winst te spelen. Ook dat werd een volwaardige remise.
En ronde 4 leverde hetzelfde resultaat waarbij mee speelde dat mijn tegenstander Thijs Roorda ook absoluut niet 100% in orde was.

So far so good, de twee spelers die tot nu toe het beste scoorden moet ik nog treffen achter het bord.

Posted by Glenn Freer Wed, January 24, 2018 10:53:59

Dank je Arno! Het werkte meteen!

Posted by Arno Tue, January 23, 2018 00:55:53

Goed bezig Glenn! Succes verder.