Caissa & 80-jarig jublileum

NieuwsPosted by Arno Ypelaar Tue, January 10, 2017 02:16:26

Het jaarlijkse Caissa Toernooi op 31 december j.l. werd ter gelegenheid van ons aanstaande 80-jarig jubileum, gehouden bij onze bevriende waard Jeu Wetzelaer, in café Hamers. Een steenworp vanaf de plek waar de vereniging op 16 januari 1937 is opgericht. Zo is te lezen in een ingezonden verzoek aan de bond tot oprichting. Maar het archief van de Lisb is momenteel niet bereikbaar, we zullen proberen te achterhalen waar dat precies was.

Er werden 13 ronden snelschaak gespeeld, met een heerlijk buffet tussendoor van Partyservice Op j’n Hei. Tijdens de culinaire verwennerij werden herinneringen opgehaald aan de hand van foto’s die nog steeds de muur in café Hamers sieren. Mooi om nog eens wat jaren terug in de tijd te gaan, en tevens even stil te staan bij de velen die ons inmiddels ontvallen zijn.
Naast 11 eigen leden vereerden ons ook nog 2 leden, die op woensdagmiddag schaken in de Hamboskliniek, met een bezoek: Kep Arkenbosch en Sybille Ritzerfeld, dochter van een van de oprichters van de KSV.

Het was een gezellige morgen/middag bij Jeu, die speciaal voor deze gelegenheid zijn zaak opende!
Hopelijk kunnen we de traditie hier ook voortzetten.

Oja, er waren ook nog drie winnaars van het geschaak, te weten Jo Engels, Michael Zimmermann en Walter Kunstek. Allen behaalden 9,5 punt uit 13. Maar na zo’n gezellige afsluiting van het jaar is natuurlijk iedereen winnaar!

Foto’s en video zijn gemaakt door Michael Zimmermann.