Nieuws van de Schaak Vereniging Kerkrade

Nieuws van de Schaak Vereniging Kerkrade

Kerkrade Open 2017

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Tue, April 04, 2017 21:30:36

Schrijf je nu in via okk(@)svkerkrade.nl

meer info op www.svkerkrade.nl


 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post169

Glenn Freer wint Kerkrade Open 2016

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 25, 2016 02:15:54

En spannend was het! De uitslagen deze laatste waren echter allemaal in het voordeel van de uiteindelijke winnaar Glenn Freer. Glenn was helaas verhinderd deze laatste ronde maar hij won toch het toernooi. John Uckerman had welliswaar ook 5 uit 7 maar miste 1,5 weerstandspunt om de titel op te eisen. Waarschijnlijk hadden andere uitslagen op de overige borden in John's voordeel kunnen werken, maar het mocht niet zo zijn. De overige kanshebbers op de titel verpeelden allen punten: Richard en Karl remiseerden (waarbij vermeld dat Richard de kans op winst misliep). En Ed Vos verloor van Arno in een spannend eindspel.
 • Comments(1)//nieuws.svkerkrade.nl/#post139

Ronde 6

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Thu, May 19, 2016 02:35:26

Het gaat spannend worden de laatste ronde. Glenn Freer gaat aan kop met 5 punten. Vier man hebben 4 punten: John Uckerman, Richard Orbons, Ed Vos en Karl Schubert. Echter Glenn Freer kan de laatste ronde niet spelen dus kunnen er 5 man Open Kerkraads kampioen worden....

Uitslagen en standen op onze site. • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post138

Kerkrade Open ronde 4

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 04, 2016 01:05:46

In de partij tussen Karl en Fritz liet laatstgenoemde zijn paard insluiten. Deze voorsprong gaf Karl niet meer uit handen. Met een mooie matcombinatie rondde hij de partij netjes af. Tom speelde wederom een degelijke partij, ditmaal tegen Jo Paffen maar uiteindelijk manoevreerde Jo zijn stukken zo dat er geen houden meer aan was.
Richard won na een spannende partij van Ed. Jo Engels delfde (of is het dolf?) het onderspit tegen John Uckerman. John sloeg eerst een remise-aanbod af, daarno Jo. Dat laatste had hij echter beter kunnen aannemen. John's pluspion was niet meer te stoppen.
Toon had in betere positie kunnen komen tegen Arno maar in plaats daarvan koos hij voor terugtrekken. Hierna werd Toon langzaam in het nauw gedreven. Met verlies als gevolg.
Wijnand tenslotte wist zijn pluspionnen tegen Leo om te zetten in winst. Leo had téveel geinvesteerd in zijn aanval. Toen Leo zijn enige troef (een vrijpion) verloor gaf hij op.
Komende ronde is Jo Engels afwezig en heeft Leo Dormans een bye.

Uitslagen en standen klik hier

 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post134

Kerkrade Open ronde 3

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Fri, April 29, 2016 00:51:10

Na de snelle beslissing bij Thijs en Jan, duurde het niet heel erg lang of Jo en Ed waren er ook uit. Pas aanmerkelijk later viel de beslissing bij Jo en Leo.

Nog wat later besloten Fritz en Toon tot remise na een partij met eerst beter spel voor Fritz waarna Toon duidelijk voordeel had.

Pas in de verlenging vielen de beslissingen bij John en Glenn, waarbij een wanhoopspoging van John na een onbedoeld loper-‘offer' wel nog spanning opleverde maar het tij toch niet kon doen keren. Richard leek op weg naar een zwaarbevochten remise offerde wel bedoeld maar zag iets over het hoofd waarna hij Ed kon feliciteren.

Uitslagen, paringen ronde 4 en standen klik hier. • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post133

Ronde 2

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, April 20, 2016 00:32:03

Ronde 2 kende een paar leuke partijen. Het aanvallende spel van Jo Engels werd door Glenn Freer medegenloos afgestraft. Ed Vos won van Leo Dormans en John Uckerman stuurde Karl Schubert zonder punten huiswaarts. Fritz Höhensteiger zet zijn stijgende lijn voort en pakte winst tegen Richard Orbons. Wijnand Rijnders ontsnapte, zelfs 2 keer, tegen Jo Paffen maar won uiteindelijk middels een slimme minorpromotie.
Tom Koolen speelde een goede partij maar zijn dreigingen tegen Arno Ypelaar hielden geen stand. Uiteindelijk gaf een pluspion de doorslag.
Komende ronde zijn er 2 afmeldingen, Wijnand en Arno.
Uitslagen en standen vind je hier


 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post131

Kerkrade Open 2016

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, April 13, 2016 23:15:18

De eerste ronde van het Kerkrade Open is een feit. Met 9 KSV'ers en 5 spelers van buitenaf is het deelnemersveld welliswaar niet breed maar wel aan elkaar gewaagd. Opmerkelijk deze eerste ronde was de overwinning van John Uckerman op Ed Vos. Tussen beiden zitten zo'n 200 elopunten. Dat was ook het geval bij Richard Orbons en Rotterdammer Wijnand Rijnders. Ook hier ging Richard met een punt huiswaarts. En ook Fritz Höhensteiger trok zich niks aan van ratingverschil: hij metselde een onneembare vestiging en liet Arno Ypelaar met remise achter.

Overige uitslagen en indeling ronde 2 zijn hier te vinden.

 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post130

Kerkrade Open 2016

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Sun, March 20, 2016 14:49:11

Schrijf je nu in!

Lees hier alles over op de website
 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post125

Een partij uit het Kerkrade Open 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Mon, June 01, 2015 10:49:27

Deze partij tussen Ed Golob en Mark Lamprecht werd gespeeld tijdens het Kerkrade Open 2015. De bijbehorende grafiek is niet zo spectaculair. Eerst lichte voordelen voor Mark en na ongeveer 26 zetten voordeel voor Ed. Op zet 45 maakte Ed een fout en was toen verloren. Met dank aan Toon Kayser.
 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post77

Finaleronde Kerkrade Open 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 27, 2015 01:47:37

Gino de Mon wint Kerkrade Open 2015


Gino is de terechte winnaar van het Kerkrade Open 2015. Hij werd weliswaar op punten gedeeld eerste maar hij deelde die eerste plaats met Mark Lamprecht. De enige partij die Mark echter verloor was die tegen Gino. Dus mag Gino met de titel aan de haal. Op de 3e plaats eindigde Karl Schubert met 5 uit 7, die het toernooi niet al te sterk begon maar dat in de eindspurt inhaalde.

Jan Ypelaar winnaar B-groep

De B-groep kende een verrassende winnaar: Jan Ypelaar (rechts op de foto). Al moet gezegd worden dat het geluk hem aardig op weg geholpen heeft. De afmelding van Cyril Muijres in laatste ronde én gunstige uitslagen aan de concurrerende borden bezorgden hem nét een halfje meer dan zijn achtervolgers. Dat waren René Chappin en Jo Paffen die beiden op 3 punten bleven steken.
Het was al met al een heel geslaagd toernooi met vooral gezellige deelnemers.
I Kirchroa, doa is jet los! smiley

Voor uitslagen en de eindstand klik hier


Op bovenstaande foto de spannende match tijdens de laatste ronde tussen Glenn Freer en Mark Lamprecht. Laatstgenoemde wist het eindspel succesvol naar winst te leiden.


Meer foto's op de site van Limburgs Schaakcafé

klik hier voor de partij tussen John Heuts en Rene Chappin

 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post76

Ronde 6 OKK 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 20, 2015 02:36:44

Wie o wie gaat er met de titel aan de haal. Gino de Mon en Mark Lamprecht staan met 5 punten bovenaan. Gino heeft echter de betere weerstandspunten. Maar ook Glenn Freer, Ed Golob en Karl Schubert (allen 4 punten) maken nog kans, afhankelijk van de uitslagen in de laatste ronde. In ieder geval kunnen Ed en Glenn (tegenstanders van Gino en Mark in ronde 7) de dobbelstenen flink laten rollen...

Klik hier voor paringen ronde 7, uitslagen en standen

l
ink naar Limburgs Schaakcafé partij Rene Chappin - Gino de Mon


 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post73

Ronde 5 OKK 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 13, 2015 01:00:56


Het gaat erom spannen. Gino de Mon moet na verlies van Glenn Freer zijn koppositie delen met Mark Lamprecht, Glenn en Ed Golob. Allen staan nu op 4 uit 5. Maar ook de achtervolgers maken nog kans op de titel. Karl Schubert, Jo Paffen, John Uckerman en Rene Chappin hebben 3 uit 5.

Jo Engels en John Heuts speelden een mooie partij. Waar Jo een stuk voor kwam wist John het handig naar remise te manoeuvreren.

Klik hier voor paringen volgende ronde, uitslagen en standen

klik hier voor de partij tussen Gino en Glenn (van de site Limburgs Schaakcafé)

De deelnemerslijst wordt zoals gewoonlijk in tweeën gedeeld in een virtuele A- en B-groep. De groepen (geordend op rating) zien er alsvolgt uit:

A-groep B-groep
Name Rating Name Rating
Lamprecht, Mark 2108 Hinssen, Paul 1645
Freer, Glenn 1972 Muyrers, Cyril 1634
Schubert, Karl 1846 Chappin, Rene 1593
Heuts, John 1826 Paffen, Jo 1553
Dormans, Leo 1811 Höhensteiger, Fritz 1550
Golob, Ed 1708 Eilers, Jaap 1502
Ypelaar, Arno 1691 Köster, Ton 1432
Uckerman, John 1689 Kayser, Toon 1400
de Mon, Gino 1675 Ypelaar, Jan 1386
Orbons, Richard 1663 Harder, Cindy 1200
Engels, Jo 1650 Pöttgens, Randy 1000


In de virtuele B-groep staan nu Rene Chappin en Jo Paffen aan kop met 3 punten. Gevolgd Cyril Muijres, Cindy Harder, Paul Hinssen en Toon Kayser met 2 punten.
Per groep zijn er 3 prijzen te verdelen. Prijzen worden niet gedeeld dwz. de eindranglijst wordt bepaald door reps. weerstandspunten, Sonnebonn Berger en Bucholz. • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post70

Ronde 4 OKK 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, May 06, 2015 01:23:35

Gino de Mon stal vandaag de show. Door overtuigend van Mark Lamprecht te winnen (met een rating 2108!) liet hij duidelijk zien dat zijn KNSB-rating véél te laag is. Daar zal dan bij de komende evaluatie verandering in komen. Op de laatste lijst (Mei 2015) staat hij dan ook al genoteerd voor 1711, 36 punten meer dan hij had bij aanvang van het toernooi.

Opmerkelijk is verder dat Cyril Muijres vandaag zijn 4e remise op rij scoorde. Jaap wist alwéér niet te winnen van angstgegner Jan Ypelaar. Karl Schubert zit niet goed in het toernooi. Hij leed vandaag zijn 2e nederlaag. Ton Koster speelde een goede partij tegen Jo Paffen maar alleen maar goed spelen is dit jaar niet voldoende om van Jo te winnen.

Langzaam stijgt de spanning aan kop. Gino staat op de eerste plaats met 4 uit 4 gevolgd door Mark Lamprecht, Ed Golob, Glenn Freer, John Uckerman en Rene Chappin, allen 3 punten. Ook Leo Dormans ligt op schema, hij staat gedeeld 3e met 2,5 punten...

Klik hier voor paringen volgende ronde, uitslagen en standen

Klik hier voor de partij tussen Gino en Mark op de site van DJC

Op de website van de SVKerkrade is de genoemde partij te zien met commentaar van Fritz.
Op onderstaande grafiek is goed te zien dat eerst Mark voordeel had maar dat de omslag rond de 33e zet kwam (met dank aan Toon Kayser).
Wie zijn partij(en) beschikbaar wil stellen voor de website kan deze sturen naar info@svkerkrade.nl
 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post69

Ronde 3 OKK 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, April 29, 2015 01:41:45

Geen grote verrassingen deze ronde. Wél wederom veel spannende partijen. Gino de Mon wist van John Uckerman te winnen, maar gezien Gino's progressie mag dat ook geen al te grote verrassing genoemd worden. Gino heeft nu net als koploper Mark Lamprecht 3 punten, en zij mogen dan ook komende week de degens kruisen.

Spannend was het zeker aan het bord van ondergetekende tegen Cyril Muijres. Ik wist een hevige aanval af te slaan waardoor ik een felle tegenaanval kon opzetten. Bleek uiteindelijk allemaal niet voldoende en werden de punten verdeeld. Waarschijnlijk in een stelling die simpel weer in het voordeel van Cyril had kunnen eindigen...

Indeling en stand na ronde 3 vind je hier. • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post66

OKK 2015 verslag Rene Chappin

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Thu, April 23, 2015 12:00:45
Om te volgen: de verslagen van DJC'er Rene Chappin over de Open Kerkraadse Kampioenschappen, inclusief partijen op de site Limburgs Schaakcafé.


 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post64

Ronde 2 OKK 2015

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, April 22, 2015 02:07:25

Prachtige partijen deze ronde. Richard Orbons wist na 15 zetten in amper 2 minuten toch remise af te dwingen tegen Leo Dormans. Gino de Mon verraste met een fraaie winst op de sterk spelende John Heuts die blijkbaar wél nog remise had kunnen afdwingen maar hier niet voor koos.

Ook verrassend: de winst van John Uckerman op zijn clubgenoot Karl Schubert. Maar ook aan de overige borden werd flink strijd geleverd. Weliswaar met enkele remises tot gevolg maar dat maakte de partijen niet minder spannend. Zoals de strijd tussen Fritz Höhensteiger en Jan Ypelaar maar ook op het bord Van Ed Golob en Cyril Muijres bleef het tot de laatste seconden spannend.

De stand na 2 ronden en de paringen van ronde 3 vind je hier.
 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post63

OKK 2015 Ronde 1

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Wed, April 15, 2015 01:41:26

Met 22 deelnemers kent het OKK 2015 een leuke bezetting. Gezellige mensen, ratings variërend tussen de 1000 en 2100. Het beloofd een leuk toernooi te worden. Deze eerste ronde werden er op vele borden spannende partijen gespeeld. Ook de eerste verrassing was er: Cyril Muijres wist Glenn Freer op remise te houden.

Kijk hier voor de uitslagen, stand en de paring voor ronde 2 op 21 april.


 • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post61

Voorlopige deelnemerslijst

Kerkrade OpenPosted by Arno Ypelaar Tue, April 14, 2015 14:35:41

Dit is de voorlopige deelnemerslijst van de Open Kerkraadse Kampioenschappen die vandaag van start gaan.

meer info op onze site.

Mark Lamprecht

Glenn Freer

Karl Schubert

John Heuts

Leo Dormans

Ed Golob

Arno Ypelaar

John Uckerman

Gino de Mon

Richard Orbons

Jo Engels

Paul Hinssen

Cyril Muijres

Rene Chappin

Jo Paffen

Fritz Höhensteiger

Jaap Eilers

Ton Köster

Toon Kayser

Jan Ypelaar

Cindy Harder

Randy Pöttgens • Comments(0)//nieuws.svkerkrade.nl/#post60